De links naar webpagina's van onze samenwerkingspartners vindt u onder het kopje 'Nuttige websites'

Samenwerking met kinderfysiotherapie

Wij werken nauw samen met de kinderfysiotherapeut waar het gaat om de behandeling van baby’s, peuters en schoolgaande kinderen met zowel logopedische als motorische problemen. Jarenlange ervaring heeft uitgewezen dat veel kinderen profijt hebben van een gecombineerde behandeling. Dit kan zowel individueel als in groepsverband. Er is een kinderfysiotherapeut aanwezig op de locaties: Beilen, Dwingeloo, Diever, Smilde en Hoogeveen.

Samenwerking met lactatiekundige

Als baby's problemen hebben met het drinken uit de borst, heeft onze preverbaal logopedist Paula Oosterhuis indien nodig overleg met lactatiekundige Carolien Barelds van Lactatiekundige Praktijk Dwingeloo. Er wordt afstemming gezocht over de behandeling en soms gaan zij samen op huisbezoek.

Samenwerking met psychologen / kindertherapeut

In het geval van dyslexie kan er onderzoek worden gedaan door Psychologenpraktijk Van der Vinne uit Hoogeveen. Deze praktijk biedt diagnostiek en behandeling van psychologische klachten bij kinderen, jeugdigen en volwassenen. Voor kindertherapie of gezinscoaching hebben we samenwerking met Barbara Bisschop van Ba-zes.

Samenwerking met scholen

Behalve dat er overleg is met leerkrachten of begeleiders van schoolgaande kinderen, hebben wij ook zitting op verschillende basisscholen in de regio, bijvoorbeeld in Hoogersmilde, Nieuw-Balinge, Pesse of Wapserveen. Uw kind kan dan dicht bij huis en in vertrouwde omgeving bij ons terecht voor een logopedische behandeling.

Samenwerking met ergotherapeut

Ergotherapie bij kinderen richt zich op het handelen tijdens het spelen, de zelfredzaamheid en het mee kunnen doen op school. Inge van der Leij-Hemmen heeft zitting in het kinderteam bij Kinderpraktijk De Leeuwerik in Hoogeveen.