Beeldbellen

Efficiënt zo via het scherm!

Online logopedie is logopedie via het internet. Het werkt net als reguliere logopedie, alleen dan via een beeldscherm van de computer, tablet of telefoon. Cliënten zien de logopedist in beeld en cliënt en logopedist kunnen met elkaar praten. De logopedist oefent met behulp van digitale games de spraak en taal met de cliënt.

Sinds het coronavirus worden logopediebehandelingen behalve in de praktijk ook via een beeldscherm aangeboden. Inmiddels is de ervaring dat dit heel goed kan werken. Soms worden leuke digitale plaatjes gebruikt; of je kunt iets goed dichtbij bekijken; het kan helpen bij de concentratie; het scheelt in de reistijd. Voorbeelden genoeg om te illustreren dat online logopedie van toegevoegde waarde is.

Iedere keer is het een keuze of logopedie op een praktijklocatie of online logopedie de voorkeur heeft. Passend bij de cliënt, de behandeling of de situatie. Er kan ook worden gekozen voor een afwisseling van beide vormen: de ene keer op de praktijk en een volgende keer via het beeldscherm. Samen met uw behandelend logopedist kiest u wat het best past.

Voor online logopedie hebt u een werkende internetverbinding nodig op uw computer, tablet of telefoon. Voorafgaand aan de behandeling stuurt de logopedist een link en instructies voor de digitale afspraak.