Het houdt ons allemaal bezig. Om verspreiding te voorkomen zijn steeds meer maatregelen nodig.

Klinq continueert de zorg door middel van beeldbellen. Dit betekent dat behandelingen via tele-logopedie plaatsvinden. Alleen op indicatie van een arts vinden fysieke behandelingen plaats.

Als u zich nieuw bij ons wilt aanmelden kan dat ook in deze tijden gewoon doorgaan. Aarzelt u niet contact op te nemen als u of uw kind problemen heeft met de stem, spraak of taal. De logopedisten van Klinq geven u graag advies.

 

Tele-logopedie

Tele-logopedie is een vorm van logopedie op afstand: wij zien en horen elkaar dan via een beeldscherm en wij kunnen materiaal met u delen via het scherm. Het wordt net als gewone logopedie vergoed vanuit de basisverzekering. U ontvangt vooraf een uitnodiging per mail. Als u daarop klikt komt u in het programma en wijst de rest zich vanzelf. 

 

Klachten bij corona

Corona is een longziekte veroorzaakt door een virus. Wellicht hebt u stemklachten omdat u bent beademd en de stembanden zijn beschadigd door de beademingstube. Omdat corona een luchtweginfectie is en de stembanden zich bevinden in de luchtweg, kunnen de stembanden ontstoken of geïrriteerd zijn. Ook door lang en stevig hoesten, kunnen de stembanden overbelast en geprikkeld zijn. Door vermoeidheid, een andere ademhaling of spanning kan de stem zwakker klinken. In sommige gevallen herstelt de stem vanzelf. Wanneer stemklachten aanhouden of voor hinder zorgen, kan een logopedist u verder helpen. Zie voor meer informatie het filmpje. 

Stemklachten bij corona