Helaas hebben we nog altijd met corona te maken. Om verspreiding te voorkomen zijn er maatregelen nodig.

Met inachtneming van de RIVM-regels kunnen wij u in de praktijk ontvangen. Mocht u of iemand binnen het gezin positief getest zijn op corona, dan mag u NIET naar de praktijk komen. Klinq kan de zorg dan continueren door middel van beeldbellen. Dit betekent dat behandelingen via tele-logopedie plaatsvinden.

Als u zich nieuw bij ons wilt aanmelden kan dat ook in deze tijden gewoon doorgaan. Aarzelt u niet contact op te nemen als u of uw kind problemen heeft met de stem, spraak of taal. De logopedisten van Klinq geven u graag advies.

 

Tele-logopedie

Tele-logopedie is een vorm van logopedie op afstand: wij zien en horen elkaar dan via een beeldscherm en wij kunnen materiaal met u delen via het scherm. Het wordt net als gewone logopedie vergoed vanuit de basisverzekering. U ontvangt vooraf een uitnodiging per mail. Als u daarop klikt komt u in het programma en wijst de rest zich vanzelf. 

 

Klachten bij corona

Corona is een longziekte veroorzaakt door een virus. Wellicht hebt u stemklachten omdat u bent beademd en de stembanden beschadigd zijn door de beademingstube. Omdat corona een luchtweginfectie is en de stembanden zich in de luchtweg bevinden, kunnen de stembanden ontstoken of geïrriteerd zijn. Ook door lang en stevig hoesten, kunnen de stembanden overbelast en geprikkeld zijn. Door vermoeidheid, een andere ademhaling of spanning kan de stem zwakker klinken. In sommige gevallen herstelt de stem vanzelf. Wanneer stemklachten aanhouden of voor hinder zorgen, kan een logopedist u verder helpen. Zie voor meer informatie het filmpje. 

Stemklachten bij corona

U leest meer over de ondersteuning die we u kunnen bieden bij klachten na corona onder het kopje 'Logopedie na corona'.